zondag 5 mei 2024

het appartement (3) de binnenkant

Ik (Ed) doe meestal het grove werk en Petra houdt zich daarna bezig met de afwerking. Eigenlijk werken we daarom maar weinig echt samen.
Maar bij een bakkie☕ hebben we overleg en eventueel een herverdeling van de klusjes. 
Op een aantal vaste problemen na, schieten we al lekker op. We vullen elkaar goed aan op een een paar minder populaire klusjes na: wie doet het leidingwerk of de electra? 😉
En waarom blijft de binnenmuur van het appartement zo nat? 


Ondertussen alvast een paar plaatjes van onze vorderingen in het apartement.

De westmuur is eerst helemaal beplakt met blauwe isolatieplaten, de leidingen voor de electricitieit heeft Ed er netjes in weg gewerkt.
Daarna is de muur gestuct met cement, de lambrisering van schrootjes hebben we er al op aangebracht en tot slot een witte stuclaag van gips.
     
Trots op het eindresultaat!!

De muren van de badkamer zijn nu ook allebei afgewerkt met een stuclaag van cement.
Er komen nog afdeklatten om het kozijn heen en natuurlijk een deur. Deze deur die we gaan gebruiken komt uit ons huis maar is nog 10cm te kort dus dat wordt nog even een aparte klus.
 

De zuidmuur is ook bijna af. Isolatieplaten zijn als eerste aangebracht, vervolgens ook hier een stuclaag van cement. De lambrisering is geplaatst, de muren zijn gestuct. Het kozijn om de deur is klaar en de betonnen paal aan de rechterkant heeft een nette afwerking gekregen.
  

Alle ramen hebben nu ook hun uiteindelijke vernislaag gekregen...check✅!
..
We hebben elektriciteit 💡💡💡!!!!!!!

En voor we de keuken kunnen plaatsen moest er nog eerst een enorm stuk rots worden verwijderd! Het ontstane gat gevuld met cement en dan kunnen we ook daar weer meer verder!! 💪
  

En Ed klust nog wat aan het plafond😕


  

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

het appartement (3) de binnenkant

Ik (Ed) doe meestal het grove werk en Petra houdt zich daarna bezig met de afwerking. Eigenlijk werken we daarom maar weinig echt samen. Maa...