zaterdag 2 september 2023

tussenklussen: caca de Vaca

De leveranciers.

Toen ik (Ed) hier voor het eerst kwam, had ik het idee dat hier zelfs een dooie stok nog wortel zou schieten, warmte en water in overvloed. Maar de grond moet ook helpen en die bleek zo zuur en arm als maar kan. Dus de hele enthousiast vol geplante groentetuin, kwarde gewoon weer in één keer weg. Jammer, want onze eigen groente verbouwen is wel één van onze eerste uitgangspunten....

De bodem hier is een soort van kwarts zandrots wat zonder moeite in zand verandert maar waar echt geen worm in te vinden is. Dus die grond gaan we verrijken met mest, abondo noemen ze dat hier. 
Mijn spaans is nog niet zo goed dus ik vroeg iedereen, "Wie weet waar ik  caca de vaca kan vinden?"  Al gauw nam iedereen hier in de vallei deze naam 'caca de vaca' over  :-)  

Uiteindelijk in Luneda een koeboer gevonden die mij de mest kon leveren, dan moesten we wel mee helpen! Met de jinping werd mijn aanhanger de stal in gereden en konden we de stallen leegscheppen.En dan met de volle aanhanger weer terug naar Rias om te lossen.
De weg naar onze 'camping' is zo steil dat de auto met volle aanhanger gewoon onbestuurbaar achteruit de weg afgleed, ondanks dat ik alle remmen er vol op had staan. 
Nadat de aanhanger weer leeg was, kon ik pas weer wat doen. 
Zo bleef het iedere keer spannend waar ik uit kwam ;-) . 
Nu ongeveer al 5 aanhangers gehaald die we beetje bij beetje de grond inwerken.

Ps Mocht iemand deze kant op komen, graag wat extra regenwormen voor ons mee nemen 
:-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

het appartement (3) de binnenkant

Ik (Ed) doe meestal het grove werk en Petra houdt zich daarna bezig met de afwerking. Eigenlijk werken we daarom maar weinig echt samen. Maa...