zondag 15 oktober 2023

sterilisatie

Onze lieve, mooie, prachtige, gezellige, eetgrage kittens (😜) zijn ondertussen een half jaar oud en (bijna) klaar om zelf voor nageslacht te zorgen......
Maar zover willen we het niet laten komen, 5 katten rondom het huis is meer dan genoeg!!!

Op 4 oktober, dierendag, was Sue (voorheen Flo) aan de beurt om gesteriliseerd te worden.
Sue

Bij de dierenarts moest ik (net als toen bij Poes) een papier ondertekenen waarin staat dat de praktijk niet aansprakelijk gesteld kan worden voor foutjes (althans dat denk ik want mijn Portugees is nog steeds niet zo best 😉). 
Ook daarom had ik buurvrouw Olaia gevraagd om voor Sue een afspraak te maken want dat is voor mij aan de telefoon helemaal niet te doen!!  
Normaal gesproken kun je de poes de volgende dag weer ophalen maar 5 oktober bleek in Portugal een feestdag te zijn en kon ik Sue pas twee dagen later ophalen.....snif....
De ingreep kostte 121 euro en gelukkig rekenden ze voor het extra nachtje niets. Het kapje kreeg ik los mee want het lukte hen niet om dit bij haar om te doen....
Thuis heeft Sue nog twee nachtjes in de schuur gelogeerd om de wond wat meer te laten genezen en op zondagochtend mocht ze weer met me mee naar boven en de rest van de familie! Een beetje onzeker liep ze achter me aan maar eenmaal boven was het feest.....vooral Sue zelf ging helemaal los!! Het eten wat de katten in de ochtend altijd krijgen boeide haar niet echt maar de vrijheid, de speeltjes, het gras, het zand.....dat was toch weer geweldig!!!

De dag erop, maandag 9 oktober, was het de beurt aan de heren Spooky en Zorro......ff doorpakken!
hier nog volkomen ontspannen.....

Mauwend in de kattenkoffer op weg naar Melgaço voor een dagje dierenartspraktijk. 
Met handen en voeten legde de assistente me uit dat wanneer ik gebeld zou worden ik de dieren op kon halen en anders werd het de volgende dag....
Gelukkig ging om 17.00uur mijn telefoon en mochten ze weer naar huis. De katertjes waren nog wel een beetje slaperig; Spooky heeft een hele tijd op mijn schoot liggen slapen en Zorro in de mand.

Het hele steriliseer- en castreerverhaal werd een duur grapje; de twee dames á 121 euro en de twee heren á 55 euro per stuk. Maar toen ik wilde afrekenen wenkte de assistente me en vertelde dat de castratie van één der heren een kado was en dat we die niet hoefden te betalen.!!! Superlief!!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

het appartement (3) de binnenkant

Ik (Ed) doe meestal het grove werk en Petra houdt zich daarna bezig met de afwerking. Eigenlijk werken we daarom maar weinig echt samen. Maa...