donderdag 25 april 2024

badkamer in het appartement

Eindelijk begint de badkamer in het appartement een beetje vorm te krijgen!
Alle tegels zitten er ondertussen op, het voegen is gebeurd en zelfs het toilet is geplaatst. De muren boven de tegels zijn gestuct en de sproeier van de douche hangt ook al😊.
Nu wordt het tijd voor de wastafel. Deze hebben we al gemaakt maar er moet natuurlijk nog een blad onder en dat gaat heel binnenkort gebeuren. Dan nog even de kozijnen schilderen, de deur die er in moet komen moet verlengd worden en dan.....oja, de wand tussen de douche en het toilet moet er ook nog in.....😩kortom, we zijn al heel ver maar we zijn er nog lange niet!!
Maar mooi wordt het wel😉
Tegeltjes uit de vuilcontainer!De ruimte in de badkamer van het appartement is niet zo groot en we zijn telkens aan het meten en passen om meer bewegingsvrijheid te creëren.
Daarom wilden we graag een hoekwasbak in plaats van een rechte. Maar dat hebben we niet voor een schappelijke prijs en in de nabije omgeving kunnen vinden. 
Nou, dan bedenken we zelf wel iets....!!!!

In Portugal, een klein uurtje rijden richting Vila Nova de Cerveira, hebben we een hele tijd geleden een geweldige winkel ontdekt (Tenda de Louça) met 2e keus kleurrijk serviesgoed van keramiek.
Daar hebben we ook onze eigen mokken en borden gekocht en ik zou er zo nog een heel stel nieuwe sets kunnen uitzoeken, zo mooi!

We zijn er weer naar toe gereden en hebben er 2 prachtige schalen gekocht. Geen 1e keus want de ingegoten kleuren zijn niet centraal in het midden terecht gekomen maar dat vinden wij juist leuk 😊
Door de niet-gecentreerde cirkels is hij mooi speels geworden.
Van buuf Sofi hebben we een diamantboor met een grote diameter geleend en zie hieronder voor het resultaat! Nu nog een afvoer erin monteren, een plank eronder en we hebben een prachtige, originele wasbak!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

het appartement (3) de binnenkant

Ik (Ed) doe meestal het grove werk en Petra houdt zich daarna bezig met de afwerking. Eigenlijk werken we daarom maar weinig echt samen. Maa...