donderdag 20 juli 2023

Het appartement (1)

 donderdag 20 juli 2023

Een paar dagen geleden hebben we alle pannen van het dak van het toekomstige appartement gehaald. En dat werd een wereld van verschil! 

Maar misschien is het wel leuk om te zien hoe het appartement er eerst uit zag. 
Bienvenido!

De ene helft was toen een schuur, erg donker en en er was gedeeltelijk van steen en beton een soort verhoging gemaakt (geen idee waar deze voor gebruikt werd).
De andere helft was een overkapping zonder voor- en zijmuur. 

Nadat Ed het bouwwerk ín de schuur had verwijderd, heeft hij een mooie, stabiele zijmuur gemetseld van grote grijze blokken en een uitsparing gelaten voor een raam dat we gevonden hadden op een illegale stortplaats (het was aan mij de eer om deze op te knappen en ik moet zeggen dat me dit erg goed is gelukt!).

Het begint al een beetje op een woonruimte te lijken.

Daarna ging de tussenmuur eruit en toen zagen we pas hoe groot de ruimte zou worden en dat viel niet eens tegen.
Nadat Ed de riolering voor de toekomstige badkamer en de keuken had aangelegd, een blauwe isolatielaag had geplaatst en de slang voor de vloerverwarming had vast gezet, werd het geheel opgedekt met een laagje beton. We hebben een indeling bedacht voor de verschillende functies in het toekomstige appartement en, ook al is het niet supergroot,.....alles past er in 😉

En nu was het een paar dagen geleden dus de tijd voor het verwijderen van het dak.

             
                     Ruimte genoeg om de muren boven het dak te voegen met chaux.Gisteren hebben we de panlatten verwijderd en getracht om daar alle spijkers eruit te halen. Van schroeven hadden ze nog ooit gehoord en we kwamen spijkers tegen van wel 20 cm......pffff, zie die er maar 's uit te trekken!!
Vandaag was het laatste stukje aan de beurt: de grote draagbalken. De schuur had balken van eiken (meestal niet te zwaar vanwege het voorwerk door de houtworm) en de overkapping was gebouwd met eucalyptushout.

Supertrots op het werk wat Ed verzet heeft!

En nu is het allemaal weg en hebben we alleen nog maar muren😊. 
Wat geeft dat een overzicht! 
Nu kunnen we zien waar de muur te laag is en er bakstenen bij op moeten. En de tuindeuren te zien op de plek waar ze gaan komen was helemaal fantastisch: het begint nu écht ergens op te lijken!!

1 opmerking:

het appartement (3) de binnenkant

Ik (Ed) doe meestal het grove werk en Petra houdt zich daarna bezig met de afwerking. Eigenlijk werken we daarom maar weinig echt samen. Maa...