zondag 27 augustus 2023

Tussenklussen: de badkuip

Hier in de omgeving hebben we verschillende opties om te gaan zwemmen.
Er zijn bijvoorbeeld verschillende waterbassins waar we een frisse dompeling kunnen maken. Onder aan ons land staat een klein bassin onder de bomen en de andere kant op, richting de waterval staat een hele grote. Deze hebben we een tijdje geleden helemaal schoongemaakt want hij lag na een lange winterperiode flink vol met takken en zand (én een levende kikker en een dooie muis😉).

Hier komt het bergwater binnenstromen.

Nu is het nog een zanderige bende..

Alles door het kleine luikje naar buiten en schoon is het zwembad!

Nu is het luikje gesloten en staat er water in tot aan de rand. Echter je moet het wel héél warm hebben én een cursus bij Wim Hof met goed gevolg hebben afgelegd want het is erg, maar dan ook erg koud!!!

Wanneer je een stukje verder naar boven loopt langs het waterbassin, hebben we een heuse waterval, prachtig tussen de bomen gesitueerd en daar is het wel lekker vertoeven😎Ook is er een bijzondere zwemgelegenheid in het nabije dorp Luneda.
Daar hebben ze in het riviertje een zwembad gemaakt en ook daar sluiten ze in de zomer de sluizen waardoor het water dat direct uit de bergen komt zorgt voor een verkoelende plek.
Maar ook hiervoor geldt: superkoud!!

En dan hebben we nog in het voorjaar een vroege zomer en heuse privé waterval op 
ons eigen terrein....! 
Wie het kleine niet eert.....Maar voor nu hebben we zelf voor een oplossing gezorgd....een badkuip in de tuin!!
Wanneer je het heel rustig laat vollopen terwijl de tuinslang in het zonnetje ligt, heb je een aangenaam warm bad waar het prima in vertoeven is!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

het appartement (3) de binnenkant

Ik (Ed) doe meestal het grove werk en Petra houdt zich daarna bezig met de afwerking. Eigenlijk werken we daarom maar weinig echt samen. Maa...