zaterdag 19 augustus 2023

uitbreiding keuken

 dinsdag 15 augustus 2023

Ons boven(woon)huis is opgedeeld in allemaal kleine kamertjes niet (veel) groter dan 9 m2, het zijn er 6 in totaal. Daarnaast is er nog een aparte badkamer.
Het is allemaal nogal klein en kruiperig en wanneer de regenperiode aan gaat breken, is het toch prettig om iets ruimer te kunnen bewegen.
We hebben besloten om een logeerkamer op te offeren en zo de keuken te verruimen want op die plek hebben we de meeste behoefte aan espacio de trabajo!

Het voordeel van kleine ruimtes is dat er ook niet zoveel spullen kunnen staan dus de logeerkamer was in mum van tijd leeg😏
We zagen dat in de te slopen muur al een flinke scheur zat.

Vanuit de keuken begon Ed voorzichtig te tikken in de bovenhoek dicht bij de steunbeer aan de kant van de buitenmuur. Tik, tik......TIK, TIK.....TIK, TIK......en daar kwamen de eerste openingen naar de andere kamer toe.....steeds ff proberen in hoeverre de stenen makkelijk losraakten van het plafond....
Dit lukte tot halverwege de muur....daar was toch een serieuze baksteen die de balk van het plafond ondersteunde!
Tja...nog ff verder aan de andere kant proberen en toen moesten we toch beslissen dat de opening niet groter zou worden dan een halve muur (liever een halve muur dan een ingestort dak, toch?)

Spannend hoor, die eerste tikken!!!!!

Binnen 10 minuten was het hele muurtje eruit!

Vanuit de keuken.....
...en vanuit de voormalige logeerkamer!


De vloeren zijn niet zo best....


ook hier hebben de houtwormen hun maaltijden vandaan gehaald!
       
 

De koelkast ín de keuken!


 

  
Superblij met de nieuwe situatie! Wát een ruimte 😊Persoonlijk (Ed) vind ik de nieuwe keuken inderdaad ook een heel prettige vooruitgang. Wat je in de keuken nodig hebt staat nu ook in de keuken (bv koelkast). Ik was hiervoor altijd meer tijd kwijt aan het zoeken van dingen tijdens het koken dan aan het koken zelf. ;-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

het appartement (3) de binnenkant

Ik (Ed) doe meestal het grove werk en Petra houdt zich daarna bezig met de afwerking. Eigenlijk werken we daarom maar weinig echt samen. Maa...