dinsdag 31 oktober 2023

R.I.P. Mauw

Onze lieve Mauw is niet meer....😿

Afgelopen zaterdag (27 oktober) kwam ze niet tevoorschijn toen ik in de ochtend een zakje zachte brokjes open maakte. Normaal gesproken zit ze al te wachten en begint ze heel gulzig, en dan ook echt héél gulzig te eten nog voordat de brokjes het schoteltje raken.....
Maar nu was ze er niet.....
Mauw had een plekje, midden in het gras (en ook in de regen) waar ze een soort van overzicht had en daar vond ik haar terug. Een klein hoopje poes. 
Ik heb haar opgepakt en een stukje gedragen richting de bovenafdak waar het eten staat, tot ze begon te trappelen met de pootjes. 
Nadat ik  haar op de grond had gezet, bleef ze in eerste instantie zitten. 
Met een restje eten ben ik naar haar toe gegaan, maar eigenlijk wilde ze het niet eens.
Kort daarna is Mauw naar het boventerras gelopen en heeft daar 3 epileptische aanvallen gehad. Na de derde heb ik haar in de poezenreismand gelegd, zachtjes op een dekentje. 
Ed heeft haar meegenomen naar de dierenarts voor een spuitje...daar werd verteld dat ze kattenaids had....
We wisten dat ze haar hele leventje al ziek was, ze was veel te mager (ondanks haar goede eetlust) en een miauwtje van haar was maar nét hoorbaar. 
Mauw heeft bij ons een goede tijd gehad met eten, een droog plekje en regelmatige een liefdevolle aai (hetgeen ze steeds fijner begon te vinden).
Mauw samen met haar zus Poes op de buitentrap.

Mauw samen met haar zus en neefjes en nichtje.

Poes zocht Mauw altijd weer op.

Ondanks dat de poezen niet naar binnen mogen, kwam Mauw toch regelmatig de keuken ingeslopen om te kijken of er nog eten was!
Dag lieve Mauw 😽

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

het appartement (3) de binnenkant

Ik (Ed) doe meestal het grove werk en Petra houdt zich daarna bezig met de afwerking. Eigenlijk werken we daarom maar weinig echt samen. Maa...